viernes, 5 de septiembre de 2008

Tarragona insta els veïns a penjar 'més senyeres que mai' durant la Diada per donar un 'toc d'alerta' a Madrid

Tarragona insta els veïns a penjar 'més senyeres que mai' durant la Diada per donar un 'toc d'alerta' a Madrid

L'Ajuntament de Tarragona considera que cal que la ciutat s'ompli de senyeres durant la Diada, 'més que mai', perquè el país es troba en un moment 'complicat'


Segons ha assegurat el segon tinent d'alcalde, Sergi de los Rios, la població no es pot quedar al marge de la negociació del finançament i cal donar suport als representants polítics que, de manera 'unitària', l'estan duent a terme. Per De los Rios, ens estem jugant moltíssim i la proliferació de senyeres durant la Diada pot ser un 'toc d'alerta' perquè a Madrid s'adonin que la població està al costat dels representants públics.

L'estand de les festes ubicat a la Rambla Nova serà el lloc on es podran anar a buscar senyeres de manera gratuïta a partir del proper dilluns 8 d'agost. D'aquesta manera es preveu repartir un total e 4.500 metres de senyera o el que és el mateix 3000 senyeres que es podran penjar dels balcons de la Tarragona 'per demostrar la catalanitat de la ciutat'.

Des de l'equip de govern s'aposta per continuar amb la línia de 'dignificació' de la Diada, iniciada l'any passat, i els actes més rellevants de la commemoració seran l'ofrena floral al monument a Rafael Casanova, el mateix Onze de Setembre, i la recepció oficial a la societat civil de dimecres al vespre, just després d'una conferència entorn a la història de Catalunya.

Sota el títol 'Una cultura nacional, una cultura universal', el president de l'Institut Ramon Llull i exconseller primer de la Generalitat, Josep Bargalló, serà l'encarregat d'obrir els actes de la Diada des de l'Ajuntament de Tarragona. Sergi de los Rios ha volgut destacar la importància del conferenciant no només per la seva trajectòria política sinó també per haver estat una 'peça clau' per aconseguir que Tarragona fos present a la fira de Frankfurt celebrada ara fa un any.

No hay comentarios: