jueves, 8 de enero de 2009

El preu dels habitatges nous cau un 6,5% en l'últim any

El preu dels habitatges nous cau un 6,5% en l'últim any

http://paper.avui.cat/article/economia/150339/preu/habitatges/nous/cau/lultim/any.html

Però encara està sobrevalorat un 32,5% i els preus no hauran eliminat la sobrevaloració fins al 2011.

http://paper.avui.cat/article/economia/150342/lhabitatge/nou/encara/esta.html

Per altre banda al ritme que va el pais en 4 dies estarem tots al carrer;

http://www.cotizalia.com/cache/2008/11/28/noticias_48_octubre_espana_cabeza.html
http://www.20minutos.es/noticia/433484/0/inem/paro/noviembre/
http://www.aprendemas.com/Noticias/DetalleNoticia.asp?Noticia=4297

* s'ha triplicat el paro en un any (de Novembre a Novembre).
* som el païs amb més paro de la zona euro.
* l'IPC és d'un 1,5, que és el que ens pujaràn els sous com a molt
* tots els consums regulats pel govern socialista d'aquí i de Madrid han pujat més del doble de l'IPC, llum 3,4%, aigua 8,3%, trens 6,3%, autopistes (4,2% les de la generalitat), metro 4,75%, bicing 25%, taxi 6,2%

Mentrestant a l'estranger s'espavilen

http://paper.avui.cat/article/economia/150255/crisi/londres/creara/llocs/treball/amb/projectes/dinfraestructures.html


El Regne Unit vol crear 100.000 llocs de treball amb projectes d'infraestructures
| Reparar escoles, construir noves línies ferroviàries, impulsar la recerca i lluitar contra el canvi climàtic, àrees prioritàries | No hi haurà nou rescat per als bancs

Redacció

Gordon Brown vol impulsar les infraestructures per sortir de la crisi

Gordon Brown vol impulsar les infraestructures per sortir de la crisi
REUTERS

El primer ministre britànic, Gordon Brown, vol posar en marxa un ambiciós programa d'inversions públiques en infraestructures, similar al New Deal dels EUA dels anys 1930, per crear 100.000 llocs de treball i reactivar l'economia.

Així ho afirmava en una entrevista publicada ahir pel diari The Observer, en què reconeix que caldrà adoptar noves mesures per reactivar els nivells de concessió de crèdits dels bancs. Però també hi afirma que un nou pla de rescat de les entitats financeres, amb les quals es declara "amoïnat", no és una prioritat.

La seva prioritat per al 2009 és la creació d'ocupació, en un moment en què la crisi ha situat el nivell d'atur al Regne Unit en el 6%. I per això vol invertir diner públic per reparar escoles, crear noves línies ferroviàries, impulsar el desenvolupament tecnològic i lluitar contra el canvi climàtic.

Esforç pressupostari

"Vull demostrar que podrem, a través de les inversions públiques i els llocs de treball públics, crear uns 100.000 llocs de treball addicionals", afirma el líder laborista, el qual explica que el programa es finançarà amb noves partides pressupostàries creades a partir de les reserves del país.

Brown esmenta les cinc àrees en què s'invertiran fons públics -escoles, hospitals, medi ambient, infraestructures i transports-, sense precisar més, i assegura que només en la reparació de les escoles públiques es crearan 30.000 llocs de treball.

Brown també ha volgut aclarir que el govern que encapçala no prepara, com s'ha dit aquests últims dies, un nou pla de rescat per als bancs. "No és la primera qüestió de l'agenda, perquè la prioritat és aconseguir el restabliment del crèdit per unes altres vies". En l'entrevista, Brown confirma el seu disgust per com s'han gestionat alguns bancs i afirma que "si algú ha violat la llei, haurà de ser castigat".

2 comentarios:

Nautilius dijo...

Anem bé, si senyor, anem bé

BCN dijo...

de puta mara